Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 septembrie 2014

5 Motive pentru a face cadou, un obiect creat manual

 De regula când doresti sa-ti arati recunostinta fata de un prieten care ti-a facut o favoare ori se apropie ziua cuiva important din viata ta, intri in panica pentru ca nu stii ce cadou sa-i cumperi sau nu stii ce i s-ar potrivi, ori nu ai destui bani. Pierzi timp pretios, strabati zeci de km prin mall-uri cautand cadoul potrivit si când in sfarsit ai impresia ca l-ai gasit, te intristezi din cauza faptului ca bugetul pe care l-ai alocat a fost depasit. Te-ai gandit ca ai putea rezolva aceasta problema foarte simplu si mult mai ieftin, achizitionand obiecte create manual? Acest tip de produse sunt unice si pot fi personalizate, astfel incat sa se potriveasca de minune beneficiarului. Uite care sunt avantajele acestei optiuni si de ce neajunsuri vei scapa daca vei alege sa faci asta: 
1. Persoana care are tot ce ii trebuie. Cu siguranta ai in cercul tau de prieteni, o persoana care are disponibilitatea financiara sa-si cumpere tot ce-i place, detine piese vestimentare la moda, gadget-uri de ultima generatie, carti, si aparent este foarte dificil sa o surprinzi cu ceva. Dar daca ii vei darui un obiect creat manual, in culorile preferate, cu siguranta o vei cuceri pentru ca va fi constienta ca va purta ceva creat special pentru ea si se va bucura doar ea de unicitatea produsului. 
2. Lucruri costisitoare. De cele mai multe ori, piesele create manual sunt mult mai ieftine decat cele create in masa si pe care la cumperi de la mall. Astfel vei putea face mai multe cadouri celor dragi, investind mai putin.
3. Obiecte fara valoare sentimentala. Se spune ca atunci când daruiesti un obiect facut de mana unui om, semnifica insasi esenta daruirii, iar mesajul care il insoteste la atingerea obiectului rasuna in mintea beneficiarului astfel: "Wow, chiar ii pasa de mine!". De ce? Pentru ca prin intermediul obiectului se transmite dragoste si multa energie pozitiva care se raspandeste. Cumparand handmade si daruind din inima, un simplu gest de cumparare se transforma intr-un gest de iubire.
 
4. Sustine un artist. Te-ai gandit vreodata ca alegerea ta de a cumpara un lucru facut de mana este felul tau de a multumi artizanului si de a-l incuraja sa creeze mai departe? Sunt multi artisti care nu traiesc doar din banii castigati pe munca lor manuala, dar continua sa faca asta pentru a perpetua arta lucrului de mana. Unii dintre ei au ani de studii in spate, au abilitati nemaiintalnite, sunt creativi, entuziasti si foarte pasionati.  
5. Nu exista bariere de comunicare. Ar fi  foarte placut sa te duci la cumparaturi intr-un supermarket sa fie cineva care sa-ti aduca lampa rosie pe care ai pus ochii pe ea acum 2 zile. Te duci la raft si vezi ca nu mai e culoarea preferata. De nevoie o cumperi si pleci dezamagita ca nu ai gasit ce ti-ai dorit. Peste 2 zile revii pentru alte cumparaturi si gasesti lampa care iti placea, dar din pacate ai cumparat una deja si nu mai poti investi prea curând in alta noua. Daca ai fi avut posibilitatea sa discuti cu vanzatorul, poate ai fi primit obiectul dorit.  Ti se pare un scenariu familiar? Asa se intampla in marile magazine unde se vand produse de masa.
In lumea Handmade, ai posibilitatea sa comunici direct cu artizanul, poti sa-i indici cum sa-ti personalizeze produsul, sa-ti alegi culorile preferate, inchizatorile potrivite, dimensiunea perfecta si multe altele. Cumparand direct de la creator, vei avea parte de o experienta de shopping mult mai calda si mai personala pe care nu o vei intalni in marile magazine.
 
Sustine arta Handmade pentru ca nu vei cumpara doar un simplu produs, vei cumpara piesea unui artist si in acelasi timp ii vei sustine încrederea, viitorul, pasiunea si chiar sufletul acelei persoane. Astfel vei crea o legatura frumoasa, pentru ca tu nu esti doar un client oarecare, ci un fan, un suporter si de ce nu un mic colectionar de arta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu